Çam, Ladin veya Köknar İçeren Çam İğnesi Çayı; Doğal Şifacılar

 


Çam iğnesi çayı yapmak, toplanan çam iğnelerini kullanmanın en iyi ve en kolay yollarından biridir. Bu çam, ladin veya köknar gibi diğer kozalaklı ağaçların iğnelerini tıbbi olarak kullanmanın harika ve basit bir yoludur. Bu lezzetli kozalaklı çay ile zihninizi rahatlatın ve vücudunuzu iyileştirin!

Çam İğnesi Çayı Nedir?

Toplanan kozalaklı ağaç iğnelerinin birçok yenilebilir ve tıbbi kullanımı vardır ve bunlardan çay yapmak bu faydalardan yararlanmadın en verimli ve basit yoludur.

Bazen "kozalaklı iğne çayı" olarak adlandırılan bu ısınma içeceği, toplanmış çam veya diğer yenilebilir kozalaklı iğnelerin kaynar suya batırılmasıyla yapılır.

Bu çayın aromaları tek başına kendinizi tıpkı bir ormanda yürüyormuş gibi sakin ve rahat hissetmenize yardımcı olacaktır. Tazeleyici narenciye notalarıyla tadını daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

En iyi yanı ise kozalaklı çay içmenin sağlığınız için de fayda sağlamasıdır! Gerçekten bedeninizi ve zihninizi iyileştirecek bir çaydır.

Yenilebilir Kozalaklı İğne Çeşitleri

Çay yapmak için kullanabileceğiniz bazı yaygın ve yenilebilir kozalaklı iğne türleri çoğunlukla çam, köknar ve ladin türleridir.

Kozalaklı ağaçların ve çam ağaçlarının çoğu yıl boyunca toplanabilir ve diğer bitkilerin seyrek olduğu sonbahar ve kış aylarında toplanmak için idealdir.

Çay veya başka bir şey için kullanmak istediğiniz ağacı doğru bir şekilde tanımlamak önemlidir.

Porsuk ağacı meyvesi

Tüketim için kaçınılması gereken ana kozalaklı ağaçlar, oldukça zehirli oldukları için porsuk ağacı türleridir. Porsuk ağacı sizi çabucak öldürebilir. Bu yüzden kozalaklı ağaçları ve çam iğnelerini doğru bir şekilde tanımlayıp toplayacağınızdan emin olmalısınız.


ÇAY İÇİN KULLANILACAK ÇAM İĞNELERİ
Pinus monticola 

Çay için kullanılabilecek bazı harika çam ağacı çeşitleri doğu beyaz çamı ( Pinus strobus ), batı beyaz çamı ( Pinus monticola ), kızıl çam (Pinus resinosa ) ve şeker çamıdır ( Pinus lambertiana ).

Pinus strobus

Çoğu çam iğnesi türünün çay için kullanılması güvenli olsa da, özellikle hamileyseniz, kaçınmak isteyebileceğiniz birkaç çeşit vardır.

Büyük dozlarda düşüğe neden olma ihtimalleri olduğundan, kızılçam çamı ( Pinus posederosa ) ve kontağa çamının ( Pinus contorta ) hamile kadınlar tarafından dahili olarak kullanılması önerilmez.

Pinus resinosa 

Bununla birlikte, Ponderosa çamı Yerli Amerikalılar tarafından yüzlerce yıldır tıbbi olarak kullanılmaktadır.

Norfolk Adası Çamı( Araucaria heterophylla ), muhtemelen hafif derecede toksik olan başka bir kozalaklı ağaçtır (evcil hayvanlar için kesinlikle zehirlidir), ancak aslında gerçek bir çam değildir.

Pinus lambertiana

ÇAY İÇİN KULLANILACAK KÖKNAR İĞNELERİ

hemen hemen tüm köknar ağaçlarının yenilebilir iğneleri var.

Abies concolor

Çay için kullanılabilecek bazı büyük köknar türleri beyaz köknar ( Abies concolor ), büyük köknar ( Abies grandis ), soylu köknar ( Abies procera ) ve balsam köknarıdır ( Abies balsamea ).

Abies grandis

Ayrıca Douglas köknarının ( Pseudotsuga spp.) gerçek bir köknar olmasa da çay yapımı için mükemmel bir seçim olduğunu da söyleyebiliriz.

ÇAY İÇİN KULLANILACAK LADİN İĞNELERİ

Yine araştırmalarıma göre tüm ladin ağaçlarının yenilebilir iğneleri var. Aslında ilkbahardaki ladin uçları harika bir ikramdır!

 Picea pungens

Çay için kullanılabilecek bazı harika ladin türleri mavi ladin ( Picea pungens ), Norveç ladin (Picea abies), Sitka ladin ( Picea sitchensis ) ve beyaz ladindir ( Picea glauca ).

Picea abies

ÇAY İÇİN KULLANILACAK BALDIRAN İĞNELERİ

Baldıran ağacının iğneleri yenilebilir ve aynı zamanda çay için de kullanılabilir; ancak bir ağaç değil, oldukça zehirli bir bitki olan zehirli baldıran otu ile karıştırılmamalıdır .

Tsuga heterophylla

Baldıran ağaçlarının üç yaygın türü vardır: batı baldıranı ( Tsuga heterophylla ), doğu baldıranı ( Tsuga canadensis ) ve dağ baldıranı ( Tsuga mertensiana ).

Tsuga canadensis 

ÇAY İÇİN DİĞER KOZALAKLI İĞNELER
 Sequoia sempervirens

Sahil sekoyası ( Sequoia sempervirens ) iğneleri sekoya çayı yapmak için kullanılabilir.

Kullanmak istediğiniz herhangi bir ağaç için öncelikle yenilebilirliğini doğru şekilde tanımladığınızdan ve kontrol ettiğinizden emin olmalısınız!

Çam İğnesi Çayı Nasıl Yapılır?

İlk adım kozalaklı ağaçların iğnelerini doğru bir şekilde tanımlamak ve toplamak. Daha sonra dilerseniz iğne yaprakları keserek daha küçük parçalara ayırabilirsiniz, çünkü bazıları gerçekten uzun olabilir. Sonraki işlemler oldukça kolay.

Bir kupanın dibine bir kaşık dolusu iğneyi yerleştirin.


İğnelerin üzerine kaynar su dökün ve yaklaşık 5 dakika demleyin.

İsterseniz çay süzgeci de kullanabilirsiniz.

Daha aromalı bir çam çayı için hazırlanan iğneleri bir tencerede birkaç dakika suda kaynatın ve süzerek en sevdiğiniz bardağa dökün.

Bu yöntem lezzetli, güçlü bir çay yapar, ancak C vitamini içeriğini bir miktar azaltır.

Her iki yöntemde de, ekstra bir lezzet sıcaklığı için tarçın çubuğu veya daha fazla tatlılık için bir parça çam iğnesi balı ekleyebilirsiniz .

Kozalaklı İğne Çayının Faydaları

İskorbütü uzak tutmak için geleneksel olarak kış boyunca tüketilen bu lezzetli, çam tadında çay, size iyi bir C vitamini dozu verecektir.


Çoğu çam ve kozalaklı ağaç iğnesi öksürüklerde balgam söktürücü olarak, göğüs tıkanıklığını ve solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmek için kullanılabilir. Boğazınızı ekstra rahatlatmak için çam iğnesi çayınıza biraz ham bal ekleyin.

Kozalaklı ağaç ve çam iğnelerinin de ağrı kesici ve antibakteriyel özellikleri bu çayın büyülü özüne katkıda bulunur.


Bu leziz çayın aroması ve tadı içinizi ısıtacak, vücudunuzu iyileştirecek, zihninizi dinlendirecektir. Mutlu hasatlar!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Menekşelerin Sinsi Gücü: Geçici Koku Felcine Hazır Mısınız?

Altın Dedektörleri: Bitkiler Gerçekten Altın Bulabilir Mİ?

Zehirli Bitki Türleri, Enfes ama Tehlikeli 1

Pancar mı Kamış mı? Şekerin Arkasındaki Bilim ve Gerçekler

Lavanta ve Tarihsel Anlamı: Efsaneler, Mitolojiler ve Kullanım