Şifalı Çiçekler ve Kullanım Alanları: Hadi Öğrenelim!

 


Birkaç yüzyıl boyunca tıp uygulayıcıları belirli çiçeklerin tedavi edici özelliklerini uzun süredir kabul etmektedirler. Bu bilgi sadece zamanı kapsamanın ötesinde, aynı zamanda dünyadaki birçok kültürü de kapsamaktadır. En büyük avantajlardan biri, çiçek ve bitkilerin, çoğu zaman modern hapların ve ilaçların yol açtığı korkutucu yan etkiler olmadan, tamamen doğal tıbbi özellikler sunmasıdır. Üstelik çiçeklerden yapılan ilaçlar, ilaç şirketlerinin pazarladığı ilaçlardan çok daha ucuz olabilmektedir.

Kurutulmuş çiçekleri veya uçucu yağlarını elde edebileceğiniz en iyi yerler bitkisel sağlık mağazalarıdır. Bazı çiçekler çok etkili olabileceğinden tonik ve diğer karışımları hazırlarken dikkatli olun. Özellikle hamile veya emziren anneler herhangi bir uçucu yağı kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Şifalı çiçekleri ev ilaçları olarak kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki en etkili çiçeklerden bazılarına göz atın.

Melek Otu - Pastaları süslemek için kullanılan şekerlenmiş melek otunun yeşil parçalarını hatırlıyor musunuz? Angelica çiçeği ile aynı bitkiden gelir. Bitkinin geri kalanı gibi, çiçek de son derece hoş kokuludur ve sindirim bozuklukları, öksürük ve soğuk algınlığı gibi birçok tıbbi kullanıma sahiptir. Ayrıca yaşlılar ve çocuklar için güçlendirici bir tonik olarak da verilebilir.

Melek Otu


Begonya  – Begonyalar birkaç farklı şekilde hazırlanabilir. Çiçekleri sıcak suda bekleterek yapılan infüzyon, baş ağrılarının giderilmesine ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ezilmiş çiçekler ve yapraklar ayrıca ağrının hafifletilmesine ve yaraların veya yanıkların iyileşmesine yardımcı olmak için doğrudan cilde sürülebilir.

Begonya

Bellis Perennis/Koyungözü Papatya– Ortak papatya olarak da bilinen bu çiçek, mütevazi görünümüne rağmen zengin tıbbi özelliklere sahiptir. İnfüzyon halinde kullanıldığında, vücudu toksik maddelerden arındırmak için balgam söktürücü olduğu kadar müshil olarak da işlev görür. Ayrıca artrit ve romatizma gibi fiziksel rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olmak için ev ilacı olarak da kullanılır. Merhem veya lapa yoluyla cilde doğrudan uygulanması yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Koyungözü Papatya

Karayılan otu– Son derece güçlü bir çiçek olduğu için kadınlar karayılan otu kullanırken çok dikkatli olmalıdır. Karayılan otu bir emmenagog olarak kullanılabilir, bu da rahmi uyardığı anlamına gelir. Adet sorunları olan kadınlar, adet döngülerini düzenlemeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için bu çiçeğin düşük dozlarını etkili bir şekilde kullanabilirler. Aynı şekilde hamile kadınlar, düşük veya erken doğuma yol açabileceği için bundan kaçınmalıdır.

Black Cohosh/Karayılan Otu

Kan Kökü/Kanlı Kök – Bu küçük beyaz çiçek, solunum problemlerinin tedavisinde düşük dozlarda çok etkilidir. Diğer bileşiklerle karıştırılarak macun haline getirilebilir ve döküntüleri, siğilleri ve çeşitli deri problemlerini tedavi etmek için cilde uygulanabilir. Çay veya tonik olarak yutulduğunda kan kökü kanı temizlemede ve ateşi düşürmede çok etkilidir. Kan kökü büyük dozlarda kullanıldığında ZEHİRLİDİR 

Kanlı Kök

Mavi Lobelia/Lobelya - Yerli Kızılderililer, Blue Lobelia'yı frengi tedavisinin yanı sıra daha az ciddi rahatsızlıklar için de kullandılar. Bu çiçekle yapılan çay ateş, öksürük, soğuk algınlığı ve sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Mavi Lobelya

Calendula/Aynısefa – Calendula çiçeklerinin parlak sarı yaprakları, merhem veya krem ​​oluşturmak için diğer maddelerle karıştırıldığında çok etkilidir. Daha sonra yanıkları, kesikleri ve yaraları iyileştirmek için ciltte kullanılabilir.

Aynısefa

 Güneştopu/Acemlalesi/California Poppy – Acemlalesini kullanırken endişelenmeyin çünkü bağımlılık yapmazlar ve bitkide afyon bulunmaz. Ancak anksiyete ve uykusuzluğun yanı sıra çocuklarda ve yetişkinlerde mesane problemlerini azaltmak için de kullanılabilir. Kaliforniya Gelincikleri depresyon ve yorgunluğa yardımcı olmak için diğer doğal kaynaklarla birlikte daha uzun süre kullanılabilir.

Acemlalesi

Karanfil – Çiçeğin (acı olan) tabanından ayrıldığında, karanfil yaprakları kaygıyı, heyecanı, stresi ve yorgunluğu azaltmak için mükemmel bir çay yapmak üzere demlenebilir. Üstelik cilt üzerinde iyileştirici bir etkisi de vardır ve şişliği azaltabilir.

Karanfil

Krizantem/Kasımpatı  – Kasımpatı, sıcak suya demlendiğinde harika bir çay yapan başka bir çiçektir. Bu çayı içmek ateş, baş ağrısı veya soğuk algınlığı çekenlere belirgin bir rahatlama sağlar. Soğutulan sıvı, yorgun gözleri rahatlatmak için kompres olarak da uygulanabilir.

Krizantem

Peygamber Çiçeği/Mavi Kantaron/Cornflower  – Bu ayırt edici gök mavisi çiçekler uzun zamandır tıbbi hastalara rahatlama sağlamak için kullanılmıştır. Mısır Çiçeği çayı müshil ve aynı zamanda ağız temizleyici görevi görür. Çiçekleri ham haliyle tüketmek güvenlidir. Mısır çiçeklerinden yapılan bir macun sivilceleri, yorgun veya tahriş olmuş gözleri rahatlatır.

Peygamber çiçeği

Karahindiba: Karahindiba kanı temizlemede çok etkilidir ve aynı zamanda anemi gibi ilgili sorunlara da yardımcı olur. Yerli Amerikan kültüründe aynı zamanda müshil ve genel refah toniği olarak da kullanıldı.

Karahindiba

Yüksük otu – Ölçülü olarak kullanıldığında, yüksük otu ödemin (daha önce su toplama olarak biliniyordu) iyileştirilmesinde değerli olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca öksürük ve soğuk algınlığını gidermek için çay olarak veya ciltteki şişlikler veya yaralar için kompres olarak da kullanılır.

Yüksükotu

Gardenya – Gardenyalar, Çin tıbbında kan temizliği ve bozuklukları, mesane sorunları ve fiziksel yaralanmalar için yoğun olarak kullanılır. Aynı zamanda zihinsel düzeyde de çalışarak depresyon, stres, kaygı, uykusuzluk ve benzeri rahatsızlıkların hafifletilmesine yardımcı olur.

Gardenya

Yasemin  – Tatlı, egzotik yasemin çiçekleri sadece lezzetli bir fincan çay yapmakla kalmaz, aynı zamanda sindirim sorunlarına, mide ülserlerine ve ülserlere de yardımcı olur. Yatmadan önce bu içeceği yudumlamak uykusuzluğu ve kaygıyı gidermeye yardımcı olabilir.

Yasemin

Hanımeli – Hanımeli çiçeklerini çiğ olarak tüketmek güvenlidir ve boğaz ağrıları için antibakteriyel gargara yapmak için kullanılabilir. Çiçeklerden yapılan bir macun uygulanarak deri döküntüleri veya iltihaplar da etkili bir şekilde tedavi edilir.

Hanımeli

Çördükotu/ Zufaotu/Hyssop- Çördük İncil zamanlarına kadar kullanılmış ve boğaz ağrılarına, bronşite, göğüs tıkanıklığına, romatizmaya ve artrite karşı gücüyle ünlüdür. Kan dolaşımını iyileştirmek için de kullanılabilir.

Çördükotu

Leylak  – Leylaklar ateşi düşüren bir tonik yapmak ve iç parazitlerden kurtulmak için demlendirilebilir. Leylaktan yapılan bir macun veya jel uygulandığında cilt yanıkları veya yaraları yatıştırılır ve iyi iyileşir.

Leylak


Lotus – Lotus çiçekleri ateş, ishal ve ayrıca kolera ve bronşit gibi daha ciddi hastalıklara karşı etkili olmaları nedeniyle hem Doğu hem de Batı kültürlerinde popülerdir. Çiçekten yapılan şurup, kötü öksürüğün büyük ölçüde rahatlamasını sağlar.

Lotus

Mayıs Elması/ Amerikan Mandrake – Mayıs Elmaları son derece güçlüdür (hatta zehirlidir) ve çok dikkatli, tercihen profesyonel bir şifalı bitki uzmanının gözetiminde kullanılmalıdır. Güçlü bir müshil yapmak için küçük bir miktar çay veya tonik olarak demlenebilir ve ayrıca kusmaya neden olabilir.

Mayıs Elması Çiçeği

Morning Glory/Gündüz sefası/KAhkaha Çiçeği – Güçlü halüsinasyon etkilerine neden olabileceğinden Morning Glory tohumlarını yutmamaya dikkat edin. Çiçek çeşitli kültürlerde müshil ve genel arındırıcı olarak kullanılır. Morning Glory ayrıca menstruasyon veya doğumu tetikleyen bir emmenagog görevi de görür.

Gündüz Sefası

 Nasturtium- Latin Çiçeği  – Nasturtium'un anti-mikrobiyal özellikleri onu soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili bir ilaç haline getirir. Ayrıca akciğer, mesane ve üreme organlarındaki enfeksiyonların tedavisinde de faydalıdır.

Latin Çiçeği

Çarkıfelek- Passiflora  – Passiflora, uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete ve epilepsi gibi bozuklukların tedavisi için en uygun tıbbi özellikleri içerir. Aynı zamanda ağrıyı azaltmak ve sakinleştirici bir his uyandırmak için sinirlere de etki eder.

Passiflora/Çarkıfelek

Şakayık – Şakayıkların tıbbi kullanımı eski Çin uygarlığına kadar uzanır. Genel kas ağrıları ve krampları ile adet rahatsızlıkları gibi durumlarda çiçekten yapılan tonik tüketmek kas gevşetici olarak faydalıdır.

Şakayık

Erik Çiçekleri  – Erik çiçekleri öncelikle Çin tıbbında vücudu parazitlerden ve ülserlerden kurtarmak için kullanılır. Ayrıca sindirim sağlığını artırmak için de kullanılırlar.

Erik Çiçekleri

Gül – Güller bol miktarda C Vitamini içerir ve insan tüketimi için çok güvenlidir. Yaprakları kan dolaşımını artırmak için çiğ olarak yenebilir ve aynı zamanda depresyonu da hafifletir. Gül çayı hafif bir müshil görevi görür. Yapraklardan yapılan macun veya krem, cildin, özellikle de yüzdeki durumunu iyileştirmek için harikalar yaratır.

Gül

Pembe Cezayir Menekşesi/Vinca  – Pembe Cezayir menekşesi geleneksel olarak diyabet ve yüksek tansiyon için çay olarak verilir. Ayrıca son yıllarda lösemi, kanser ve Hodgkin Hastalığı gibi hastalıklara karşı faydalı özellikleriyle de gündeme geliyor.

Vinca

Aslanağzı – Aslanağzı hafif bir sakinleştirici ve zihinsel gevşetici olarak kullanılabilir. Özellikle uykusuzluk veya stresle mücadele ederken faydalıdır.

Aslanağzı

Ayçiçeği: Ayçiçeklerinden yapılan bir içeceğin tüketilmesi ülserlere ve adet kramplarına büyük ölçüde yardımcı olur. Boğaz ağrısı durumlarında gargara olarak da kullanılabilir.

Ayçiçeği

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Menekşelerin Sinsi Gücü: Geçici Koku Felcine Hazır Mısınız?

Altın Dedektörleri: Bitkiler Gerçekten Altın Bulabilir Mİ?

Zehirli Bitki Türleri, Enfes ama Tehlikeli 1

Geleneksel Çimlerin Yerini Yerinden Oynatacak O Bitki: Buz Çiçeği (APTENİA)

Lactuca Serriola (Dikenli Marul): Bu Yabani Şifalı Bitkinin Gizli Hazinelerini Keşfedin